Alocasia cucullata 90 cm

Alocasia cucullata 90 cm

Alocasia cucullata 90 cm


  • Alocasia cucullata
  • Disponibilitate: In Stoc
  • Stoc: 19 buc.
Livrare: In toata tara
  • 501 RON

 
   
         

Amplasare: lumina filtrata, indirecta

   
   
         

Udare:  o data la 2 saptamani pana la o data pe luna, 

   
   
         

Temperatura: min 15°C

   
   
         

Inaltime planta cu ghiveci: 90 cm

   
   
         

Marime ghiveci: 22 cm

   
   
         

Livrare in toata tara

   
 

Fiecare planta este aleasa direct din sera partenerului nostru din Olanda, verificata, ambalata cu atentie si livrata direct la tine acasa. Livrarea estimata este de 7-10 zile lucratoare. 

Imagine cu titlu de prezentare. Marimea, forma si culoarea produsului pot varia usor.


Aceasta planta este in hidrocultura. 


Indicatii de ingrijire: 

- recomandam achizitia unui indicator al nivelului apei - optional. 

- la hidrocultura substratul nu se schimba, planta va ramane in substratul ei initial o perioada foarte lunga de timp

- udare:  1 data per luna pana cand indicatorul arata nivelul mediu. Dupa care se lasa ca apa sa fie absorbita total de planta. Ulterior planta nu se mai uda (se tine fara apa) o saptamana, dupa care se poate relua procesul de udare pana la nivelul mediu indicat al indicatorului. 

Hidrocultura inseamna ca planta este cultivata mai curand in apa decat in sol. Aceste plante sunt larg folosite in birouri deoarece sunt foarte usor de intretinut si se pot uda chiar si o data pe luna sau mai rar. Principalul avantaj al hidroculturii este ca permite ca apa si nutrientii sa fie folositi direct de catre planta. In cazul in care folositi o masca recomandam ca aceasta sa fie impermeabilizata (in caz ca nu este deja) cu ajutorul unui liner- vezi rubrica accesorii. Pentru controlarea nivelului apei puteti folosi un indicator - vezi rubrica accesorii. Pentru fertilizanti speciali vizitati rubrica de accesorii. 

Origine

Alocasia cucullata, cunoscută și sub numele de taro chinezesc, este originară din pădurile tropicale din Asia de Sud-Est. Această plantă poate fi găsită în special în țări precum Malaezia, Filipine și părți din Australia. În plus, planta este cultivată și în alte zone subtropicale și tropicale, datorită capacității sale de a se dezvolta în climatele calde și umede.


Caracteristici

Alocasia cucullata este o plantă perenă, veșnic verde, cu o formă frapantă de frunze în formă de inimă. Frunzele au o culoare verde închis, lucioasă, și pot ajunge până la 20 de centimetri în lățime. Planta are rozete de frunze caracteristice, dense, care pot ajunge până la 60 de centimetri în înălțime. Această plantă înflorește rareori, dar atunci când o face, produce flori albe, mai mici, pe o tulpină subțire și verde.


Îngrijire

Alocasia cucullata necesită, în general, o îngrijire minimă. Se dezvoltă cel mai bine cu lumină solară indirectă și poate suferi daune în lumina directă a soarelui, în special în soarele fierbinte de după-amiază. Planta preferă un sol constant umed, dar bine drenat, pentru a preveni putrezirea rădăcinilor. În plus, această plantă tropicală se dezvoltă cel mai bine în condiții de umiditate ridicată, așa că este recomandabil să o așezați într-o cameră caldă și umedă, cum ar fi o baie sau o bucătărie. Se recomandă, de asemenea, fertilizarea regulată în timpul sezonului de creștere.