Bambus Phyllostachys aurea 145 cm

Bambus Phyllostachys aurea 145 cm

Bambus Phyllostachys aurea 145 cm


  • Phyllostachys aurea
  • Disponibilitate: In Stoc
  • Stoc: 16 buc.
Livrare: Doar in Bucuresti
  • 395 RON

 
   
         

Amplasare: semiumbra

   
   
         

Udare:  frecventa

   
   
         

Temperatura: min -15°C

   
   
         

Inaltime planta cu ghiveci: 145 cm

   
   
         

Marime ghiveci: 26 cm

   
   
         

Livrare doar in Bucuresti

   
 

Fiecare planta este aleasa direct din sera partenerului nostru din Olanda, verificata, ambalata cu atentie si livrata direct la tine acasa. Livrarea estimata este de 7-10 zile lucratoare. 

Imagine cu titlu de prezentare. Marimea, forma si culoarea produsului pot varia usor.

Origine

Phyllostachys aurea, cunoscut și sub numele de bambusul auriu, este originar din China. Această specie face parte din familia gramineelor, Poaceae, și aparține subfamiliei Bambusoideae. Se găsește în mod natural în climatul cald și temperat din nordul Chinei.


Caracteristici

Phyllostachys aurea este o specie de bambus care crește până la o înălțime cuprinsă între 3 și 8 metri. Are o culoare caracteristică galben-aurie a tulpinilor, de unde și denumirea de bambus auriu. Acest bambus este una dintre speciile de bambus dens și se caracterizează prin creșterea puternică și verticală. Frunzele au de obicei o lungime de 4-13 cm și o lățime de 1-2 cm și au o culoare verde strălucitor.


Îngrijire

Pentru o creștere optimă, Phyllostachys aurea are nevoie de un sol bine drenat, fertil și de un loc însorit, deși poate prospera și la umbră parțială. Fertilizarea cu un îngrășământ prescris în timpul sezonului de creștere poate favoriza creșterea. În ciuda faptului că planta este rezistentă la frig, poate fi util să acoperiți rădăcinile cu frunze sau paie în timpul lunilor de iarnă, ca protecție împotriva înghețului. În general, tăierea nu este necesară, cu excepția cazului în care se dorește controlul dimensiunii și formei.