Citrus reticulata Mandarino 190 cm

Citrus reticulata Mandarino 190 cm

Citrus reticulata Mandarino 190 cm


  • Cod produs:5CIMARS51
  • Citrus reticulata
  • Disponibilitate:In Stoc
  • Stoc:2buc.
Livrare:Doar in Bucuresti
  • 1.590 RON

 
   
         

Amplasare: loc insorit, ideal la exterior pe perioada verii

   
   
         

Udare:  o data pe saptamana, solul trebuie mentinut usor umed intra udari

   
   
         

Temperatura: min 8°C

   
   
         

Inaltime planta cu ghiveci: 190 cm

   
   
         

Marime ghiveci: 38 cm

   
   
         

Livrare doar in Bucuresti

   
 

Fiecare planta este aleasa direct din sera partenerului nostru din Olanda, verificata, ambalata cu atentie si livrata direct la tine acasa. Livrarea estimata este de 7-10 zile lucratoare. 

Imagine cu titlu de prezentare. Marimea, forma si culoarea produsului pot varia usor.

Origine

Citrus reticulata "Mandarino", cunoscută sub numele de mandarină, este originară din China. Mandarina a fost cultivată acolo pentru prima dată în urmă cu mii de ani și de atunci s-a răspândit în întreaga lume. În secolul al XIX-lea, mandarinul a ajuns în Europa și America de Nord.


Caracteristici

Mandarinul face parte din familia Rutaceae. Este un pom fructifer peren, de mărime mică până la medie, care poate atinge o înălțime de 6-7 metri. Frunzele sunt de culoare verde închis, alungite și lucioase. Primăvara și vara, copacul produce flori albe, parfumate. Fructele încep verzi și se transformă încet într-o culoare portocalie strălucitoare pe măsură ce se coc. Coaja fructului este foarte ușor de îndepărtat, iar interiorul are un gust dulce spre ușor acru.


Îngrijire

Mandarinul necesită un loc de creștere însorit și cald și nu este rezistent la îngheț. Este important să asigurați copacului un sol bine drenat pentru a preveni putrezirea rădăcinilor. Arborele are nevoie de udare regulată, dar nu trebuie udat în exces. De asemenea, se recomandă utilizarea unui îngrășământ pentru citrice în timpul perioadei de creștere. Arborele este cel mai bine tăiat la sfârșitul iernii sau începutul primăverii, ramurile moarte sau încrucișate fiind îndepărtate pentru a favoriza o bună circulație a aerului.