Dafin Espalier Laurus nobilis 220 cm

Dafin Espalier Laurus nobilis 220 cm

Dafin Espalier Laurus nobilis 220 cm


  • Laurus nobilis
  • Disponibilitate: In Stoc
  • Stoc: 3 buc.
Livrare: Doar in Bucuresti
  • 2.140 RON

 
   
         

Amplasare: lumina filtrata, indirecta

   
   
         

Udare:  solul trebuie mentinut usor umed intre udari

   
   
         

Temperatura: min -5°C

   
   
         

Inaltime planta cu ghiveci: 220 cm

   
   
         

Marime ghiveci: 40 cm

   
   
         

Livrare doar in Bucuresti

   
 

Fiecare planta este aleasa direct din sera partenerului nostru din Olanda, verificata, ambalata cu atentie si livrata direct la tine acasa. Livrarea estimata este de 7-10 zile lucratoare. 

Imagine cu titlu de prezentare. Marimea, forma si culoarea produsului pot varia usor.

Origine

Laurus nobilis, cunoscut și sub numele de dafin, este o specie vegetală originară din regiunea mediteraneană. Planta era deja foarte apreciată în antichitate pentru proprietățile sale medicinale și culinare. De-a lungul vremurilor grecești și romane, laurul a fost folosit și pentru a încorona câștigătorii de concursuri și filosofii.


Caracteristici

Laurus nobilis este un arbust sau copac veșnic verde care poate crește până la 10-18 metri înălțime. Planta are frunze lucioase, de culoare verde închis, ovale și cu o lungime de până la 9 cm. Florile de Laurus nobilis sunt mici, de culoare crem și sunt urmate de fructe de pădure mici, negre sau purpurii. În plus, planta este cunoscută pentru frunzele sale aromate, care sunt adesea folosite la gătit.


Îngrijire

Pentru îngrijirea Laurus nobilis, un sol bine drenat și o locație în plin soare sau semiumbră sunt cele mai potrivite. Planta are nevoie de cantități considerabile de apă și, prin urmare, trebuie udată în mod regulat, mai ales în perioadele secetoase. Laurul trebuie să fie tăiat în mod regulat pentru a menține forma dorită și are nevoie de protecție împotriva vântului puternic, deoarece ramurile sunt destul de fragile. Laurus nobilis este destul de rezistent iarna, dar planta are nevoie de protecție la temperaturi extrem de scăzute.