Dracaena fragrans Janet Craig 170 cm

Dracaena fragrans Janet Craig 170 cm

Dracaena fragrans Janet Craig 170 cm


  • Dracaena fragrans
  • Disponibilitate: In Stoc
  • Stoc: 54 buc.
Livrare: Doar in Bucuresti
  • 1.040 RON

 
   
         

Amplasare: lumina filtrata, indirecta

   
   
         

Udare:  o data la 2 saptamani pana la o data pe luna, 

   
   
         

Temperatura: min 15°C

   
   
         

Inaltime planta cu ghiveci: 170 cm

   
   
         

Marime ghiveci: 25/19 cm

   
   
         

Livrare doar in Bucuresti

   
 

Fiecare planta este aleasa direct din sera partenerului nostru din Olanda, verificata, ambalata cu atentie si livrata direct la tine acasa. Livrarea estimata este de 7-10 zile lucratoare. 

Imagine cu titlu de prezentare. Marimea, forma si culoarea produsului pot varia usor.


Aceasta planta este in hidrocultura. 


Indicatii de ingrijire: 

- recomandam achizitia unui indicator al nivelului apei - optional. 

- la hidrocultura substratul nu se schimba, planta va ramane in substratul ei initial o perioada foarte lunga de timp

- udare:  1 data per luna pana cand indicatorul arata nivelul mediu. Dupa care se lasa ca apa sa fie absorbita total de planta. Ulterior planta nu se mai uda (se tine fara apa) o saptamana, dupa care se poate relua procesul de udare pana la nivelul mediu indicat al indicatorului. 

Hidrocultura inseamna ca planta este cultivata mai curand in apa decat in sol. Aceste plante sunt larg folosite in birouri deoarece sunt foarte usor de intretinut si se pot uda chiar si o data pe luna sau mai rar. Principalul avantaj al hidroculturii este ca permite ca apa si nutrientii sa fie folositi direct de catre planta. In cazul in care folositi o masca recomandam ca aceasta sa fie impermeabilizata (in caz ca nu este deja) cu ajutorul unui liner- vezi rubrica accesorii. Pentru controlarea nivelului apei puteti folosi un indicator - vezi rubrica accesorii. Pentru fertilizanti speciali vizitati rubrica de accesorii. 


Origine

Dracaena fragrans "Janet Craig" provine din Africa de Vest, în special din țări precum Coasta de Fildeș, Sierra Leone și Camerun. Planta aparține familiei Asparagaceae și este o plantă de apartament populară în multe părți ale lumii. Uneori este denumită "dracaena vărgată".


Caracteristici

Dracaena fragrans "Janet Craig" se caracterizează prin frunzele sale lucioase, de culoare verde închis, cu aspect de piele. Planta poate atinge o înălțime de aproximativ 10-15 metri în sălbăticie, dar în interior se menține de obicei în jurul a 1,5-3 metri. Frunzele plantei cresc într-un aranjament spiralat în jurul trunchiului și pot ajunge până la 60 cm lungime. Dracaena fragrans 'Janet Craig' înflorește rar în interior, dar atunci când o face, produce flori mici, albe și parfumate.


Îngrijire

Dracaena fragrans 'Janet Craig' este o plantă de apartament care necesită puțină întreținere și preferă lumina indirectă medie. Poate supraviețui și în condiții de lumină slabă, dar rata de creștere poate scădea atunci. Planta trebuie udată în mod regulat, dar prea multă apă poate provoca putrezirea rădăcinilor. Prin urmare, se recomandă să udați din nou planta doar atunci când stratul superior al solului se simte uscat. Dracaena fragrans "Janet Craig" se dezvoltă la temperaturi ambientale cuprinse între 15 și 25 de grade Celsius și nu tolerează curenții de aer rece.