Monstera Deliciosa

Monstera Deliciosa

Monstera Deliciosa


  • Monstera deliciosa
  • Disponibilitate: In Stoc
  • 34 Lei

Amplasare: umbra, lumina moderata pana la puternica dar filtrata

Udare: o data pe saptamana

Temperatura: min 15°C

Inaltime planta cu ghiveci: 45 cm

Marime ghiveci: 12 cm



Imagine cu titlu de prezentare. Marimea, forma si culoarea produsului pot varia usor.


Monstera deliciosa, cunoscuta si ca "Planta Svaiter-Swiss Cheese Plant" este originara din padurile tropicale din sudul Mexicului pana in Panama. A fost insa introdusa in multe regiuni tropicale unde a devenit chiar invaziva, de exemplu in Hawaii sau Seychelles. Numele ei este cat de poate de simplu. Monstera  provine de la dimensiunile gigantice pana la care poate ajunge aceasta planta in natura  (peste 9 metri)  iar deliciosa provine de la fructul sau comestibil. Datorita gaurilor pe care frunzele mature le dezvolta a fost asemanata cu branzeturi ca Emmenthal, de aici si denumirea de Swiss Cheese. Alaturi de Ficusul Lyrata si de Strelitzia Nicolai, Monstera Deliciosa este o planta "statement", arhitecturala, ce poate atinge dimensiuni impresionante chiar si la interior. Se recomanda amplasarea ei intr-un loc cu lumina buna dar nu direct in bataia soarelui. Soarele direct poate arde frunzele. Tolereaza si umbra insa viteza de crestere va si mai redusa. Lasati solul se se usuce in primii centimetri intre udari, Monsterei nu ii place solul permanent umed. Daca nu sunteti sigur, amanati udarea cateva zile. De asemenea incercati sa asigurati plantei o umiditate medie sau usor crescuta in incapere. Planta nu este otravitoare pentru animalele de casa. 


Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!
    Rau           Bun