Ophiopogon japonicus 25 cm

Ophiopogon japonicus 25 cm

Ophiopogon japonicus 25 cm


  • Ophiopogon japonicus
  • Disponibilitate: In Stoc
  • Stoc: 4 buc.
Livrare: In toata tara
  • 90 RON

 
   
         

Amplasare: lumina filtrata, indirecta

   
   
         

Udare: solul trebuie mentinut usor umed intre udari, rezista si la seceta insa

   
   
         

Temperatura: min -10°C

   
   
         

Inaltime planta cu ghiveci: 25 cm

   
   
         

Marime ghiveci: 17 cm

   
   
         

Livrare in toata tara

   
 

Fiecare planta este aleasa direct din sera partenerului nostru din Olanda, verificata, ambalata cu atentie si livrata direct la tine acasa. Livrarea estimata este de 7-10 zile lucratoare. 

Imagine cu titlu de prezentare. Marimea, forma si culoarea produsului pot varia usor.

Origine

Ophiopogon japonicus, cunoscut și sub numele de iarbă liliacului sau iarbă mătăsoasă, este o plantă perenă cu frunze lungi și înguste, originară din Asia. Această plantă este rezistentă și poate crește în diverse condiții de temperatură, dar în general poate suporta temperaturi mai scăzute, deși nu tolerează temperaturile extreme.

Intervalul de temperatură optim pentru Ophiopogon japonicus este în general între 10°C și 30°C. Această plantă poate rezista la temperaturi mai scăzute, până la aproximativ -10°C, însă poate fi afectată de înghețuri severe sau expunere prelungită la temperaturi extreme.

Este important să se asigure un sol bine drenat și să se protejeze planta în timpul iernii în regiunile cu temperaturi scăzute, acoperind-o cu un strat de paie sau frunze pentru a-i oferi o protecție suplimentară împotriva înghețului.


Ophiopogon japonicus, cunoscută și sub numele de iarba Mondo, este o plantă veșnic verde originară din Asia de Est. Aici, planta crește în păduri, pajiști și pe marginea cursurilor de apă. Aria sa de distribuție se întinde din Japonia și Coreea până în Filipine.


Caracteristici

Ophiopogon japonicus este o specie de plantă erbacee din familia asparagusului. Planta crește în smocuri. Ajunge la o înălțime de aproximativ 30 cm, iar frunzele sunt lungi, înguste, aplatizate și asemănătoare cu cele de iarbă. În lunile de vară, iarba Mondo dezvoltă flori de culoare albastru-violet, în formă de clopot, pe tulpini subțiri, urmate de fructe de pădure strălucitoare, de culoare albastru închis.


Îngrijire

Deși Ophiopogon japonicus necesită puțină întreținere, planta preferă un loc la umbră parțială sau la umbră deplină. Se poate dezvolta atât în sol uscat, cât și în sol umed. În timpul secetei sau al valurilor de căldură, planta are nevoie de apă suplimentară. Caracteristicile sale rezistente fac din această specie o opțiune durabilă pentru amenajarea grădinilor și a peisajelor.