Opuntia pycnantha 40 cm

Opuntia pycnantha 40 cm

Opuntia pycnantha 40 cm


  • Opuntia pycnantha
  • Disponibilitate: In Stoc
  • Stoc: 15 buc.
Livrare: In toata tara
  • 175 RON

 
   
         

Amplasare: loc insorit 

   
   
         

Udare:  o data pe saptamana, mult mai rar in sezonul rece 

   
   
         

Temperatura: min 10°C

   
   
         

Inaltime planta cu ghiveci: 40 cm

   
   
         

Marime ghiveci: 17 cm

   
   
         

Livrare in toata tara

   
 

Fiecare planta este aleasa direct din sera partenerului nostru din Olanda, verificata, ambalata cu atentie si livrata direct la tine acasa. Livrarea estimata este de 7-10 zile lucratoare. 

Imagine cu titlu de prezentare. Marimea, forma si culoarea produsului pot varia usor.

Origine

Opuntia pycnantha este un tip de cactus care provine din părțile sudice ale Americii de Nord. Această plantă este endemică în Mexic, dar poate fi găsită și în zone din Statele Unite. Habitatul său variază de la zone deșertice uscate la regiuni semi-aride.


Caracteristici

Opuntia pycnantha este cunoscută pentru tulpinile sale groase, aplatizate, care sunt acoperite de țepi galbeni, uneori roșii. Florile sunt de un galben strălucitor și înfloresc, de obicei, la sfârșitul primăverii. Fructele sunt comestibile și variază de la verde deschis la roșu, în funcție de gradul lor de maturitate. Această specie de cactus poate atinge o înălțime de 60 de centimetri.


Îngrijire

Având în vedere că Opuntia pycnantha s-a adaptat la condiții foarte uscate, are nevoie de puțină apă. Are nevoie de un sol bine drenat și trebuie plantat într-un loc însorit. Trebuie să se aibă grijă la replantarea plantei pentru a evita înțepăturile cu țepușele ascuțite. Este important ca cactusul să ierneze într-un mediu ferit de îngheț, deoarece nu este capabil să reziste la temperaturi sub punctul de îngheț.