Euphorbia mayuranathanii 55 cm

Euphorbia mayuranathanii 55 cm

Euphorbia mayuranathanii 55 cm


  • Euphorbia mayuranathanii
  • Disponibilitate: In Stoc
  • Stoc: 67 buc.
Livrare: In toata tara
  • 275 RON

 
   
         

Amplasare: loc insorit 

   
   
         

Udare:  o data pe saptamana, mult mai rar in sezonul rece

   
   
         

Temperatura: min 10°C

   
   
         

Inaltime planta cu ghiveci: 55 cm

   
   
         

Marime ghiveci: 20 cm

   
   
         

Livrare in toata tara

   
 

Fiecare planta este aleasa direct din sera partenerului nostru din Olanda, verificata, ambalata cu atentie si livrata direct la tine acasa. Livrarea estimata este de 7-10 zile lucratoare. 

Imagine cu titlu de prezentare. Marimea, forma si culoarea produsului pot varia usor.

Origine

Euphorbia mayuranathanii este o specie de plantă rară, care se găsește în special în sudul Indiei, în statul Tamil Nadu. Mai exact, această plantă tinde să crească în regiunile colinare situate între Salem și Dharmapuri. Oamenii de știință au studiat îndeaproape și au descris aceste specimene, care fac parte din marea familie Euphorbiaceae, în 2005.


Caracteristici

Caracteristicile Euphorbia mayuranathanii includ frunzele sale verzi, rotunde, care, spre deosebire de alte specii de Euphorbia, cresc destul de compact. Planta se distinge prin dimensiunile sale mici, de aproximativ 50 până la 60 de centimetri. În timpul perioadei de frunze, Euphorbia mayuranathanii dezvoltă ciorchini de flori de culoare roșu aprins, ceea ce îi conferă un aspect unic și izbitor. Tulpinile sale sunt puternice și cărnoase, ceea ce indică strategia sa de supraviețuire în condiții de uscăciune.


Îngrijire

În ceea ce privește îngrijirea, Euphorbia mayuranathanii preferă locurile însorite, cu sol bine drenat. Protecția împotriva înghețului și a udării excesive este crucială, deoarece planta nu este rezistentă la vreme rece sau la umiditate excesivă. Este important de reținut că această plantă este destul de sensibilă la diverse boli și dăunători, însă, de obicei, aceste probleme pot fi prevenite cu ajutorul unor bune practici de îngrijire. În plus, fertilizarea regulată, dar moderată, îmbunătățește înflorirea și sănătatea generală a plantei.