Palmier Pandanus utilis 110 cm

Palmier Pandanus utilis 110 cm

Palmier Pandanus utilis 110 cm


  • Pandanus utilis
  • Disponibilitate: In Stoc
  • Stoc: 10 buc.
Livrare: In toata tara
  • 520 RON

 
   
         

Amplasare: lumina filtrata, indirecta

   
   
         

Udare:  o data pe saptamana, solul trebuie mentinut usor umed intra udari

   
   
         

Temperatura: min 15°C

   
   
         

Inaltime planta cu ghiveci: 110 cm

   
   
         

Marime ghiveci: 24 cm

   
   
         

Livrare in toata tara

   
 

Fiecare planta este aleasa direct din sera partenerului nostru din Olanda, verificata, ambalata cu atentie si livrata direct la tine acasa. Livrarea estimata este de 7-10 zile lucratoare. 

Imagine cu titlu de prezentare. Marimea, forma si culoarea produsului pot varia usor.

Origine

Pandanus utilis, cunoscut sub numele de Screwpine, este originar din Madagascar. Este o specie exotică care a fost introdusă în diverse climate tropicale din întreaga lume. În prezent, planta poate fi văzută în multe grădini botanice și ca plantă de peisaj în regiunile mai calde.


Caracteristici

Pandanus utilis este o plantă mare, robustă, care poate atinge înălțimi de 20 de metri. Se caracterizează prin frunzele sale lungi, înguste și spinoase și prin baza masivă, asemănătoare unui trunchi. Planta formează în mod natural rădăcini aeriene pentru a o ajuta să se mențină în poziție verticală în habitatul său natural și vântos. Planta produce fructe mari, în formă de con, deși acestea nu sunt comestibile pentru oameni.


Îngrijire

Punctul forte al Pandanus utilis constă în toleranța sa ridicată la diverse condiții. Planta se dezvoltă în plin soare sau umbră parțială și necesită un sol bine drenat. Această plantă este rezistentă la sare și la secetă, ceea ce o face ideală pentru peisajele de coastă. Fertilizarea poate avea loc o dată sau de două ori pe an cu un îngrășământ echilibrat, cu eliberare în timp. Pandanus utilis are nevoie de puțină apă și, în general, se descurcă bine cu o udare o dată pe săptămână, deși această frecvență poate crește în perioadele secetoase.