Termeni si conditii

Termeni si conditii

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de produse de catre S.C. AGAVA PLANTS S.R.L., prin intermediul magazinului online www.agava.ro

Legea practicata in prezentul contract este cea a statului roman.

Prezenta sectiune defineste orice contract in temeiul caruia Vanzatorul, www.agava.ro , transfera sau se angajeaza sa transfere proprietatea asupra unor produse catre consumator, iar consumatorul plateste sau se angajeaza sa plateasca pretul acestora.

Folosirea acestui site implica acceptarea Termenilor si Conditiilor listate mai jos.

In cazul in care ne informati, inainte de incheierea contractului (verificarea comenzii), ca solicitati livrarea inainte de sau la o data anume precizata, aceasta data fiind esentiala din punctul dvs. de vedere, va rugam sa nu plasati comanda, AGAVA.ro neasumandu-si responsabilitatea pentru livrari la date fixe, ci inauntrul termenului fixat in prezentul contract.

Prin accesarea in continuare a site-ului de catre dvs. reiese acordul dvs. expres, explicit si in cunostinta de cauza cu privire la acceptarea termenilor si conditiilor contractuale, contractul producand efecte obligatorii asupra dvs.

Totodata, prin plasarea unei comenzi de catre dvs. pe acest site, recunoasteti in mod explicit ca aceasta comanda implica o obligatie directa de a plati vanzatorului AGAVA.ro.

 Preambul

Cumparator - persoana fizica sau juridica sau alta entitate care isi face un cont pe site si care plaseaza o Comanda confirmata de Vanzator.

Vanzator - S.C. AGAVA PLANTS S.R.L

Datele de contact sunt disponibile in sectiunea "Contact".

Comanda - un document electronic aparut ca forma de comunicare intre AGAVA.ro si Cumparator, prin care AGAVA.ro  este de acord sa livreze produsele comandate si Cumparatorul este de acord sa achite contravaloarea acestora.

Produse - bunuri si servicii care urmeaza a fi furnizate de catre S.C. AGAVA PLANTS S.R.L. Cumparatorului ca urmare a contractului incheiat. Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator. 

Informatii despre produse

Produsele comercializate prin intermediul site-ului www.agava.ro momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala, conform legislatiei in vigoare.

AGAVA.ro poate publica pe site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

Produsele sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului contract si in limita stocului disponibil.

Din acest motiv AGAVA.ro isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs nu se mai regaseste in stocul magazinului, produsele ramase se demonstreaza a fi neconforme pentru livrare sau din motive independente de AGAVA.ro

Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) reprezinta o informare a clientului din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate si cu titlu de prezentare.

Preturile afisate pe site sunt exprimate in lei. Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel afisat pe site in momentul plasarii comenzii.

Cumparatorul va fi obligat sa achite si toate costurile suplimentare de transport, de livrare, taxele postale sau de orice alta natura, suportate de profesionist pentru a va pune in posesia produselor comandate, costuri care se adauga la pretul produselor comandate.

In cazul platilor online Vanzatorul nu este si nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

Ne rezervam dreptul de a schimba pretul produselor prezentate pe site fara o notificare prealabila. Ne asumam raspunderea ca valoarea comenzii plasate de dvs. nu se va modifica dupa confirmarea acesteia prin email la adresa specificata de dvs. la inregistrare.

Cumparatorul este de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor se face pe propria raspundere.

Nu suntem responsabili pentru posibilele diferente de culoare intre cea afisata pe monitorul dvs. si cea a produsului sau decalajele in ceea ce priveste masura/dimensiunea produselor, datorita particularitatilor acestora.

Produsele comercializate de S.C. AGAVA PLANTS S.R.L. provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

Daca sunteti persoana fizica, va reamintim drepturile dvs. ca si consumator prevazute in Legea nr. 449/2003, in special art. 9-14, si anume:

"Art. 9 - Vanzatorul este raspunzator fata de consumator pentru orice lipsa a conformitatii existenta la momentul cand au fost livrate produsele.

Art. 10 - In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului sa i se aduca produsul la conformitate, fara plata, prin reparare sau inlocuire, conform art. 11, sau sa beneficieze de reducerea corespunzatoare a pretului ori de rezolutiunea contractului privand acest produs, in conditiile art. 13 si 14.

Art. 11 - (1) In cazul lipsei conformitatii, consumatorul are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproportionata.

(2) O masura reparatorie va fi considerata ca disproportionata, daca ea impune vanzatorului costuri care sunt nerezonabile in comparatie cu cealalta masura reparatorie, luandu-se in considerare:

- valoarea pe care ar fi avut-o produsele daca nu ar fi existat lipsa de conformitate;

- importanta lipsei de conformitate;

- daca cealalta masura reparatorie ar putea fi realizata fara un inconvenient semnificativ pentru consumator.

(3) O masura reparatorie va fi considerata ca imposibila daca vanzatorul nu poate asigura produse identice pentru inlocuire, inclusiv ca urmare a lipsei utilajelor sau a tehnologiei aferente.

(4) Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilita de comun acord, in scris, intre vanzator si consumator, si fara niciun inconvenient semnificativ pentru consumator, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilita nu poate depasi 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul a adus la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate a produsului.

Art. 12 - Notiunea fara plata, prevazuta la art. 10 si 11, se refera la toate costurile necesare aducerii produselor la conformitate, inclusiv costurile postale, de transport, manipulare, diagnosticare, expertizare, demontare, montare, manopera, materiale utilizate si ambalare.

Art. 13 - Consumatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului sau rezolutiunea contractului in oricare dintre urmatoarele cazuri:

- daca nu beneficiaza de inlocuirea produsului;

- daca vanzatorul nu a luat masura reparatorie intr-o perioada de timp rezonabila;

- daca vanzatorul nu a luat masura reparatorie, conform art. 11 alin. (4), fara inconveniente semnificative pentru consumator.

Art. 14 - Consumatorul nu este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului, daca lipsa conformitatii este minora."

Comanda

Cumparatorul poate efectua Comenzi pe site, prin adaugarea Bunurilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda angajandu-se la plata prin una din modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei Comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului.

Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

Daca Agava.ro confirma comanda integral, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii.

Acceptarea Comenzii de catre AGAVA.ro se considera finalizata atunci cand exista o confirmare electronica (via e-mail) din partea AGAVA.ro catre Cumparator, conform careia Comanda a fost verificata, si urmeaza sa intre in procesul de livrare, fara a necesita o confirmare de primire din partea Cumparatorului.

AGAVA.ro nu considera o comanda neconfirmata, adica pentru care nu a fost trimis email de confirmare, ca avand valoarea unui Contract.

Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea finala a Comenzii de catre AGAVA.ro

DREPTUL DE RETRAGERE

Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice.

Pentru cumparaturile online cu livrare prin curier:

Conform art. 9 din OUG 34/2014, va informam ca beneficiati de o perioada de 14 zile de la primirea coletului pentru a ne informa cu privire la retragerea din contract si returna Bunurile, fara a fi nevoit sa va justificati decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art. 13 alin. (3) si la art. 14 din OUG nr.34/2014, adica sa achitati:

- costurile suplimentare in cazul in care ati ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita de Vanzator;

- costurile directe legate de returnarea produselor;

- sunteti responsabil si in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor, in conformitate cu dispozitiile OUG 34/2014.

Clientii AGAVA.ro au posibilitatea de a returna numai produsele care nu sunt perisabele. In consecinta, plantele NU se pot returna, ghivecele si accesoriile se pot returna atata timp cat acestea nu prezinta deteriorari fata de starea produsului la livrare.

Reclamatii

Toate reclamatiile se vor formula in scris sau telefonic, de indata ce este practic posibil si in orice caz, in termen de maxim 14 zile de la receptionarea comenzii de catre Cumparator prin contactarea Relatii Clienti, scris via e-mail pe adresa contact@agava.ro  sau telefonic la 0726.552.124.

Reclamatia trebuie documentata prin punerea la dispozitie a tuturor datelor relevante privand evenimentul invocat. Reclamantul trebuie sa puna la dispozitia AGAVA.ro numarul comenzii/facturii, documentul de transport (AWB), motivul reclamatiei, fotografii (in cazul produselor neconforme/deteriorate) cauzele presupuse a fi condus la reclamatie, pretentiile clientului.

Nicio reclamatie nu va fi luata in calcul daca marfa a fost modificata sau s-a intervenit in orice fel asupra ei.

Termenul de solutionare a reclamatiei va fi de maxim 10 zile de la data primirii coletului continand produsul reclamat, pentru orice alt motiv care excede prevederile Legii 449/2004, OG 21/1992 si OUG 34/2014.

Produsele neconforme cu prezentarea de pe site se pot schimba la cerere in conditiile legii449/2003, republicata 2008 si a OG 130/2000. Produsele perisabile (plantele) se pot schimba sau reconditiona gratuit numai daca s-a facut o sesizare intemeiata scrisa si transmisa prin mijloacele de comunicare prezente pe site (fax, mail) in maxim 24 de ore de la livrare.

Confidentialitatea datelor si comunicari comerciale

AGAVA.ro ofera potectie persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Respectam confidentialitatea datelor clientilor si ne angajam sa nu transmitem datele personale ale acestora catre terti si sa le folosim exclusiv in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzii) si pentru informari comerciale referitoare la activitatea noastra.

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice Agava.ro are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dvs. sau o alta persoana.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata prin posta pe adresa societarii noastre.

Securitatea datelor si comunicarile comerciale

Datele personale colectate vor fi folosite numai in scopul declarat al acestui site.

Informatiile din formularul de comanda vor fi folosite pentru a va trimite confirmarea comenzilor, eventualele promotii, buletinele informative periodice etc. numai cu acordul prealabil al utilizatorului site-ului.Ne obligam sa nu facem publice sau sa nu vindem bazele de date continand informatii referitoare la datele personale ale clientilor nostri.

AGAVA.ro nu promoveaza spam-ul. Orice utilizator/client care a furnizat explicit adresa sa de email pe site poate opta pentru stergerea acesteia. Comunicarile realizate de catre AGAVA.ro prin mijloace electronice de comunicare la distanta (e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.

Frauda

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului AGAVA.ro sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul AGAVA.ro, va fi considerata tentativa de frauda si va fi pedepsita penal conform legislatiei romane in vigoare de catre autoritatile competente.

Limitare de responsabilitate

Nu vom fi raspunzatori pentru: orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei prezentate pe site si orice tip de erori sau omisiuni in continut care pot conduce la orice fel de pierderi.

Informatiile pot fi reproduse prin tiparire numai pentru uz personal.

Informatiile nu pot fi reproduse, distribuite sau transmise altei persoane sau incorporate in orice fel intr-un alt document sau material fara permisiunea prealabila scrisa a autorilor lor.

Site-ul AGAVA.ro nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre AGAVA.ro a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

Forta majora

AGAVA.ro isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate, daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de AGAVA.ro care includ: incendii, explozii, inundatii, conditii meteorologice extreme, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti.

Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

 Litigii

Orice litigiu aparut intre Utilizatori si Agava.ro va fi rezolvat prin cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane citarea putandu-se face la sediul S.C. AGAVA PLANTS S.R.L. cu adresa: str. Soldat  Grigore Iancu nr. 70 CORP 1 sector 3, Bucuresti, Romania