Aspidistra elatior 120 cm

Aspidistra elatior 120 cm

Aspidistra elatior 120 cm


  • Aspidistra elatior
  • Disponibilitate: In Stoc
  • Stoc: 60 buc.
Livrare: Doar in Bucuresti
  • 650 RON

 
   
         

Amplasare: lumina filtrata, indirecta

   
   
         

Udare:  o data la 2 saptamani pana la o data pe luna, 

   
   
         

Temperatura: min 15°C

   
   
         

Inaltime planta cu ghiveci: 120 cm

   
   
         

Marime ghiveci: 25 cm

   
   
         

Livrare doar in Bucuresti

   
 

Fiecare planta este aleasa direct din sera partenerului nostru din Olanda, verificata, ambalata cu atentie si livrata direct la tine acasa. Livrarea estimata este de 7-10 zile lucratoare. 

Imagine cu titlu de prezentare. Marimea, forma si culoarea produsului pot varia usor.


Aceasta planta este in hidrocultura. 


Indicatii de ingrijire: 

- recomandam achizitia unui indicator al nivelului apei - optional. 

- la hidrocultura substratul nu se schimba, planta va ramane in substratul ei initial o perioada foarte lunga de timp

- udare:  1 data per luna pana cand indicatorul arata nivelul mediu. Dupa care se lasa ca apa sa fie absorbita total de planta. Ulterior planta nu se mai uda (se tine fara apa) o saptamana, dupa care se poate relua procesul de udare pana la nivelul mediu indicat al indicatorului. 

Hidrocultura inseamna ca planta este cultivata mai curand in apa decat in sol. Aceste plante sunt larg folosite in birouri deoarece sunt foarte usor de intretinut si se pot uda chiar si o data pe luna sau mai rar. Principalul avantaj al hidroculturii este ca permite ca apa si nutrientii sa fie folositi direct de catre planta. In cazul in care folositi o masca recomandam ca aceasta sa fie impermeabilizata (in caz ca nu este deja) cu ajutorul unui liner- vezi rubrica accesorii. Pentru controlarea nivelului apei puteti folosi un indicator - vezi rubrica accesorii. Pentru fertilizanti speciali vizitati rubrica de accesorii. 

Origine

Aspidistra elatior, mai bine cunoscută sub numele de "planta de fontă", își are originea în Orientul Îndepărtat. Această plantă se găsește în principal în pădurile din Japonia și Taiwan. Ea locuiește în zone care variază de la păduri joase umbroase până la altitudini mai mari în munți, unde clima este răcoroasă și umedă.


Caracteristici

Aspidistra elatior este o plantă verde foarte rezistentă, care este populară datorită capacității sale de a supraviețui în condiții dificile. Are frunze largi, de culoare verde închis, care se ridică de la baza plantei, ajungând la o înălțime medie de 90 cm. Este o plantă cu creștere lentă și înflorește rar, dar atunci când o face, florile sunt mici și de culoare neagră violacee și cresc la baza plantei.


Îngrijire

Aspidistra elatior necesită relativ puțină îngrijire. Această plantă tolerează o gamă largă de condiții de lumină, dar se dezvoltă cel mai bine la umbră parțială sau lumină indirectă. Necesarul ideal de apă variază în funcție de expunerea la lumină; cu cât este mai multă lumină, cu atât mai multă apă. În general, planta preferă solul moderat umed, iar fertilizarea regulată în timpul sezoanelor de creștere este benefică. Ar trebui totuși evitate căldura extremă, temperaturile scăzute și udarea excesivă, pentru a preveni putrezirea rădăcinilor.