Ficus benjamina Danielle 100 cm

Ficus benjamina Danielle 100 cm

Ficus benjamina Danielle 100 cm


  • Ficus benjamina
  • Disponibilitate: In Stoc
  • Stoc: 100 buc.
Livrare: In toata tara
  • 280 RON

 
   
         

Amplasare: lumina filtrata, indirecta

   
   
         

Udare:  o data la 2 saptamani pana la o data pe luna, 

   
   
         

Temperatura: min 15°C

   
   
         

Inaltime planta cu ghiveci: 100 cm

   
   
         

Marime ghiveci: 18 cm

   
   
         

Livrare in toata tara

   
 

Fiecare planta este aleasa direct din sera partenerului nostru din Olanda, verificata, ambalata cu atentie si livrata direct la tine acasa. Livrarea estimata este de 7-10 zile lucratoare. 

Imagine cu titlu de prezentare. Marimea, forma si culoarea produsului pot varia usor.


Aceasta planta este in hidrocultura. 


Indicatii de ingrijire: 

- recomandam achizitia unui indicator al nivelului apei - optional. 

- la hidrocultura substratul nu se schimba, planta va ramane in substratul ei initial o perioada foarte lunga de timp

- udare:  1 data per luna pana cand indicatorul arata nivelul mediu. Dupa care se lasa ca apa sa fie absorbita total de planta. Ulterior planta nu se mai uda (se tine fara apa) o saptamana, dupa care se poate relua procesul de udare pana la nivelul mediu indicat al indicatorului. 

Hidrocultura inseamna ca planta este cultivata mai curand in apa decat in sol. Aceste plante sunt larg folosite in birouri deoarece sunt foarte usor de intretinut si se pot uda chiar si o data pe luna sau mai rar. Principalul avantaj al hidroculturii este ca permite ca apa si nutrientii sa fie folositi direct de catre planta. In cazul in care folositi o masca recomandam ca aceasta sa fie impermeabilizata (in caz ca nu este deja) cu ajutorul unui liner- vezi rubrica accesorii. Pentru controlarea nivelului apei puteti folosi un indicator - vezi rubrica accesorii. Pentru fertilizanti speciali vizitati rubrica de accesorii. 

Origine

Ficusul Ficus benjamina "Danielle", cunoscut și sub numele de "smochin plângător", este o plantă tropicală originară din Asia de Sud-Est și Australia. Această plantă aparține familiei murelor (Moraceae) și este cunoscută în zona sa de origine pentru forma sa mare și luxuriantă și pentru puterea sa enormă de creștere.


Caracteristici

Ficusul Ficus benjamina "Danielle" se caracterizează prin frunzele sale întunecate, strălucitoare, care cresc în grupuri dense. Această plantă are o formă compactă și crește, de obicei, între 80 și 150 cm înălțime. Trunchiul este adesea format neregulat, ceea ce contribuie la aspectul unic al plantei. 'Danielle' este apreciată pentru proprietățile sale de purificare a aerului, contribuind la un climat interior sănătos.


Îngrijire

Ficus benjamina 'Danielle' necesită o îngrijire specifică pentru a se dezvolta. Planta se dezvoltă cel mai bine la o temperatură constantă între 16 și 24 de grade Celsius și are nevoie de multă lumină, dar nu tolerează lumina directă a soarelui. Planta are nevoie de udare regulată, dar nu trebuie să stea în apă. Se recomandă fertilizarea plantei la fiecare două săptămâni în timpul sezonului de creștere. Odată stabilită, planta necesită relativ puțină întreținere și poate rezista mai mulți ani.