Haworthia Limifolia 15 cm

Haworthia Limifolia 15 cm

Haworthia Limifolia 15 cm


  • Producator:Agava
  • Haworthia Limifolia
  • Disponibilitate:In Stoc
  • Stoc:5buc.
Livrare:In toata tara
  • 30 RON

    20 RON

 
   
         

Amplasare: lumina medie, filtrata

   
   
         

Udare:  o data pe saptamana sau mai rar

   
   
         

Temperatura: min 15°C

   
   
         

Inaltime planta cu ghiveci: 15 cm

   
   
         

Marime ghiveci: 11 cm

   
 

Fiecare planta este aleasa direct din sera partenerului nostru din Olanda, verificata, ambalata cu atentie si livrata direct la tine acasa. 

Imagine cu titlu de prezentare. Marimea, forma si culoarea produsului pot varia usor.

Origine

Haworthia limifolia , cunoscută și sub numele de Fairies Washboard, provine din partea de est a Africii de Sud. În sălbăticie, specia crește în principal la umbra stâncilor sau printre ierburi.


Caracteristici

Haworthia limifolia  are frunze distinctive de culoare verde închis cu umflături albe, asemănătoare cu crestele unei plăci de spălat, de la care își trage porecla. Frunzele sunt late și groase, permițând plantei să reziste atât la secetă, cât și la frig. Această specie crește în formă de rozetă până la o înălțime maximă de aproximativ 10 cm. Când înflorește, produce flori mici, tubulare, la capătul unor tulpini lungi.


Îngrijire

O Haworthia limifolia  are nevoie de un sol bine drenat și trebuie expusă la lumina indirectă a soarelui. Prea multă lumină directă a soarelui poate cauza arderea frunzelor. Udarea trebuie să fie moderată în timpul perioadei de creștere și redusă în timpul lunilor de iarnă. Planta este rezistentă la secetă, dar nu trebuie să fie scufundată în apă pentru perioade mai lungi, deoarece acest lucru poate duce la putrezirea rădăcinilor.