Agave Weberi 50 cm

Agave Weberi 50 cm

Agave Weberi 50 cm


  • Agave weberi
  • Disponibilitate: In Stoc
  • 790 RON

Amplasare: in plin soare

Udare: o data sau de 2 ori pe saptamana

Temperatura: min -12°C

Inaltime planta cu ghiveci: 50 cm

Marime ghiveci: 27 cm


Agave Weber este originara din Mexic. Tequila este dintr-o varietate asemanatoare, Agava Blue Weber sau Agave Tequilana Weber. Miezul plantei contine o seva foarte dulce "agumiel" ce este folosita pentru realizarea bauturii. Maceta utilizata in taierea plantei se numeste "coa" iar cei ce o folosesc se numesc "jimadors". Tequila este produsa inlaturand miezul plantei sau "pina", miez ce poate cantari intre 36 si 90 de kilograme. Apoi miezul este curatat de frunze si tratat termic pentru a inlatura seva care se lasa ulterior la fermentat si la distilat. Pentru a se numi tequila trebuie sa fie produsa in Mexic si mai mult de atat, doar in statul Jalisco. Peste 300 de milioane de plante sunt recoltate anual si cea mai calitativa tequila este realizata 100% din Agava Blue Weber.
Si nu, nu are un vierme in ea dar a fost folosita ca remediu in timpul epidemiei de gripa din 1918 din Mexic. Aceasta Agave prefera soarele puternic vara si este toleranta la secenta. Vara, se poate uda mai frecvent, doar atunci cand pamantul este uscat la suprafata. Este o planta usor de crescut in ghiveci, ideal la exterior pe timpul verii.

Fiecare planta este aleasa direct din sera partenerului nostru din Olanda, verificata, ambalata cu atentie si livrata direct la tine acasa. Livrarea estimata este de 7-10 zile lucratoare. 

Imagine cu titlu de prezentare. Marimea, forma si culoarea produsului pot varia usor.